Matkalla Finisterreen

Tänään näin, yli 800 km taivallettuani, ensi kertaa järven. Saattaa se olla kyllä tekojärvikin. Järvisuomeen tottuneena on hämmästyttävää, ettei tässä maassa näytä olevan järviä

Näköalat vaihtelevat täällä Galiciassa melkoisesti päivänkin aikana. Olen hämmästellyt, miten paljon täällä on eukalyptusmetsiä. Eukalyptus tuotiin Australiasta ja näyttää viihtyvän hyvin. Puu kasvaa suoraan ainakin metrin vuodessa. Matkan varrella lähes kaikki uudet istutusmetsät Santiagon jälkeen ovat olleet eukalyptusta.
On täällä alkanut olla myös paljon mäntymetsää, kun maa muuttui karummaksi. Paikoin on kuin Lapissa olisi.
Olen nyt Hospitalin kylässä, 31 km:n päässä Finisterresta. Tämä on maalaiskylä. Majatalon vieressä on navetoita, joista tutut tuoksut tuovat mieleen lapsuuden.
Majatalojen (albergue, pension, meson) vuodepaikkojen hinnat ovat vaihdelleet 7-14 euron väliltä. Halvimpia ovat kuntien ylläpitämät alberguet, mutta niissä on yleensä epäsiisteintä ja henkilökunta ei tee työtä sydämellään. Erilaisten kristillisten järjestöjen ylläpitämissä majataloissa on palvelemassa usein vaellusintoisia vapaaehtoisia henkilöitä, jotka saavat palkkioksi ilmaisen majoituksen järjestön omissa majapaikoissa. Kaikkein parasta palvelua saa yksityisten ylläpitämistä majapaikoissa. Ne ovat paremmin varusteltuja, mutta myös kalleimpia. Jos haluaa oman huoneen, niin se on ilman muuta kalliimpi, 25 €:stä ylöspäin.

Huomenna (jHs) olen perillä Finisterressa (Finistra). Luvassa on aurinkoinen päivä ja ilta. Aurinko laskee klo 19.36 ja aikomukseni on mennä katsomaan, kun se painuu meren taakse. Sen näkeminen on ollut haaveenani kauan. Viime vaelluksellani menin vielä heikkokuntoisena Finisterreen bussilla todetakseni, etten sateen vuoksi nähnyt juuri mitään.

Kommentit

  1. Upealta kuulostaa👍🧙‍♂️. Matkasi on varmasti ollut kaikinpuolin ainutlaatuinen🤩!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeaa on todella ollut. Auringon lasku Finisterressa kruunasi matkan.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälleen Santiago de Compostelassa

Perillä Santiago de Compostelassa

Unelmani toteutui!