Unelmani toteutui!


Seitsemän vuotta sitten aikomukseni oli päättää vaellus Finisterreen, mutta se ei toteutunut. Ensimmäisenä iltana Santiago de Compostelassa sain niin pahan ruokamyrkytyksen, että jouduin viettämään 4 vrk lähinnä sängyssä maaten. Asia jäi vaivaamaan mieltäni. Ehkä se oli yhtenä yllykkeenä uudelle vaellukselleni. Tänään unelmani toteutui! Kaiken lisäksi sää on mitä mahtavin ja sain ihailla auringon laskua Finisterren majakalla (Faro de Fisterra). Mikä mahtava ja kiitollinen ptunne! Auringon häviäminen mereen kesti vähän yli 2 minuuttia. Näytti siltä, että se hyppeli alas mennessään. Joku voi varmaan kertoa syyn siihen.

Aamupäivällä 15 km käveltyäni näkyviin tuli Atlantin valtameri. Sitä kohtihan olin kulkenut jo 850 km. Nyt alkoi todellistua tavoitteeni saavuttaminen.

Finisterrellä on hieno Praia de Langosteiran hiekkaranta, jossa on lukematon määrä simpukoita. Olisiko juuri sen vuoksi Santiago de Compostelaan vaeltavien pyhiinvaeltajien tunnuksena kampasimpukka?

Seuraaviksi päiviksi onkin luvassa sadetta. Jaksotan jäähdytellen ekstra bonus vaellukseni Muxiaan (n. 30 km) kahdelle päivälle. Lauantaina palaan Santiago de Compostelaan ja sunnuntaina aion vielä osallistua unohtumattomaan keskipäivän messuun. Joten jatkoa vielä seuraa.

Kommentit

 1. Aivan huima juttu! Onnittelut! Mukavia fiilistelypäiviä ekstrabonusvaelluksen merkeissä!
  Toivotteleepi: Markku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Markku! Ekstra bonus vaellus tapahtui itse asiassa yhdessä päivässä, kun sää oli verraten hyvä pientä sadetta lukuunottamatta. Kovasta myötätuulesta oli apua 2 tuntia kestäneen ylämäki osuuden aikana. Kun huomennakin sataa, niinkuin nyt illalla, menen iltapäivällä Santiago de Compostelaan fiilistelemään.

   Poista
 2. Huikea simpukan ohjaama matka, bonuksena lisäponnisteluin vielä Finisterren kaunis auringonlasku. Miten kävi vaellusvaatteiden siellä ”maailmanlopussa”?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli huikeaa todella! Simpukoita kovasti katselin 900 vaelluskilometrin aikana. Nyt niitä on myös mukana aikamoinen kasa. Tulitikut jäi ottamatta. Nuukana miehenä olisin polttanut vain sukkaparin, kun toisen kantapää kului auki.

   Poista
 3. Ihan mahtavaa Topi🤲! Onnentoivotukset meiltä👐. Toivottavasti löysit kauniita simpukoita🤩! T. M &J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mallu ja Janne! 💐 Rannalla oli toinen toistaan kauniimpia simpukoita. Oli olo kuin lapsella karkkikaupassa. Valitettavasti piti tyytyä pienempiin, kun edessä oli vielä 30 km:n vaellus.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälleen Santiago de Compostelassa

Perillä Santiago de Compostelassa

Enää vajaat 100 km Santiagoon