Enää vajaat 100 km Santiagoon

Tänä aamuna lähdin kävelemään Sarriasta jo klo 7.50. Alkumatkan tein taskulampun valossa. Havaitsin pari päivää sitten, että olin tehnyt virheen laskuissani ja tarvitsen kiriä yhden päivän verran, jotta ennättäisin sunnuntaina Santiagoon ja maanantaina ekstana kohti Finisterraa (maan loppua) ja Muxiaa. Tämä ylimääräinen ja haaveilemani reitti on noin 100 km ja vie Atlantin rannalle kauniisiin maisemiin. Tarkoitukseni on palata sieltä Santiagoon lauantaina 30.10.

Kuljin aamupäivän yksin, kuten olen koko vaelluksen ajan halunnut. Tarvitsen aikaa rukoukseen, hiljentymisen ja asioiden pohtimiseen. Kerroin sen Tomille ja Stevelle ja heidänkin mielestään tämä menettely on oikein hyvä. Puolen päivän jälkeen kuljimme jälleen yhdessä. Matkalla ohitimme 100 km:n pylvään ja nyt matkaa Santiagoon on enää noin 85 km. Huomenna Steve jää pois vauhdista, kun hänen jaloissaan on ongelmia. Minä ja Tom aiomme vaeltaa 32 km.

Eilen osallistuin jälleen Tomin kanssa messuun. Seuraava kerta onkin sitten Santiagossa. 

Olen nyt pienessä Gonzarin kylässä. Täältäkin löytyi ravintola, josta sai illalliseksi normaalin päivän menun: alkupalana yleensä otan salaattia, pääruokana kanaa, porsaan pihviä tai kalaa, jälkiruokana jäätelöä, Santiagon torttua tai jugurttia. Ruokajuomana on vesi ja punaviini. Tällä kertaa yllättäen viereisessä pöydässä aterioi suomalainen, yllättävän puhelias ja sosiaalinen Eemil. Hän kävelee hurjat 40 km päivässä. Mukava oli jutella välillä suomeakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälleen Santiago de Compostelassa

Kärsimyksen taival Burgosista Hornillosiin

Yhtä suoraa tietä 16 km