Kukko kiekuu katedraalissa ja La Riojan viinitarhat

Olen nyt Santo Domingo de la Calzadassa, joka  on kuuluisa katedraalissa pidettävista elävistä kanoista ja kukoista. Legendan mukaan majatalon tytär ihastui nuoreen pyhiinvaeltajaan. Poika torjui kuitenkin lähentelyn. Tästä kimmastuneena tytär kätki pojan reppuun hopeapikarin ja syytti tätä sitten varkaudesta. Poika tuomittiin hirtettäväksi. Pojan vanhemmat menivät siitä huolimatta Santiago de Compostelaan ja paluumatkallaan he havaitsivat, että poika roikkui yhä hengissä. Pyhä Santo Domingo oli tehnyt sen ihmeen. Vanhemmat menivät tuomarin luokse, joka oli juuri syömässä ja pyysivät, että hän vapauttaisi elossa olevan pojan. Tuomari siihen, että poika on yhtä kuollut kuin kukko, jota hän on syömässä. Samassa kukko hyppäsi lautaselta alkoi kiekumaan. Poika vapautettiin välittömästi. Tämän tapahtuman vuoksi kylä sai nimekseen Santo Domingo de la Calzada ja sen katedraaliin laitettiin kanahuone.
Kukkohan se on siellä katedraalin parvella. Majapaikassani hoidetaan lähellä olevassa on katedraalissa pidettäviä kanoja ja kukkoja. Niilläkin on siis työvuorot.
Kuljin kymmeniä kilometrejä La Riojan viinin tuotantoalueella. Alue väittää olevansa maailman viinituotannon keskus. Saattaa pitää paikkansakin. Silmänkantamattomiin näkyi viiniköynnöksiä. Nyt rypäleet ovat  kypsyneet ja on sadon korjuuaika.
Tehokasta on keruu ja pian on peräkärri täynnä rypäleitä.
Riittää näistä maistiaisia ohikulkevalle vaeltajallekin.
Tänään matkan edetessä rypäleiden viljelyalue jäi taakse ja tilalle tuli silmänkantamattomiin viljapeltoja.
Harvoin pyhiinvaeltaja selviytyy jalkaongelmitta. Nyt niitä alkaa olla minullakin odotetusti. Niistä kerron tuonnempana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälleen Santiago de Compostelassa

Perillä Santiago de Compostelassa

Unelmani toteutui!