Viiniä, rypäleitä ja bandurrialla säestettyä kansanlaulua vaeltajalle matkalla Estellasta Los Arcosiin

Tänään ei tarvinnut etsiä aamiaista kaukaa. Sain sen majapaikkan viereltä. Lähdin jo hämärässä liikkeelle tietäen, että kuuma päivä on tulossa. Kolme km vaellettuani saavuin viinilähteelle. Bodegas lahjoittaa vaeltajalle ilmaiseksi hanaviiniä. Varmaan lähes jokainen maistaa sitä. Harvat valuttanevat pulloon. Monet olivat varautuneet paikalle mukin kanssa. Minulla onnettomalla ei mukia ollut ja niin jouduin maistamaan suoraan hanasta.
Mietin, että voiko tätä kuvaa näyttää. Lukija saa käsityksen, että nyt on Topi ratkennut ryyppäämään jo heti 8 jälkeen. Siitähän tämä kuva todistaa.

Tänään saavuin viininviljelyalueelle vaikkei tämä olekaan vielä Riojan aluetta. Olipa mukavaa poimia polun vierestä rypäleitä ja nauttia tästä ylellisyydestä. Pienet punaiset viinirypäleet ovat juuri nyt parhaimmillaan.
Mieleeni muistui tapahtuma UT:stä, jossa Jeesus sai paikallisilta nuhteita, kun opetulapset söivät jyviä kulkiessaan pellon laidalla. Minua kukaan ei tullut nuhtelemaan.

Villamayor de Monjardin kylä on Monjardinin vuoren rinteellä, jonka huipulle muinoin Sanchez I rakennutti linnan. Sieltäpä oli hyvä tähystellä alamaisiaan.
Kylälle kiivetessä helle alkoi vaikuttaa yhä voimakkaammin. Ymmärsin hyvin jonkin kulkijan tunteet, kun kirjoitti betoniin seuraavaa:
Loppumatkalla sain kokea pyhiinvaeltajien suojeluspyhimyksen Jaakobin auttavan 26 asteen helteessä hikoilevaa vaeltajaa. Poikkesi tieltä 100 m yhden rauniorakennuksen vierelle lepäämään ja tekemään majoitusvarauksia ajatellen, ettei tänne kyllä kukaan muu tule. Yhteys oli kuitenkin huono eikä nettisivu avautunut, jotta olisin voinut tehdä varausta e-mailin kautta. Silloinpa siihen tupsahti espanjalaisrouva Nieves. Hän sanoi, että voi soittaa haluamaani hostelliin. Näin sain tehtyä varauksen helpoimmalla mahdollisella tavalla.

Kun vaellusta oli jäljellä kolme kilometriä,  takaani alkoi kuulua laulua ja soittoa. Minua lähestyi parikymppinen neitonen rinkka selässä laulaen ja soittaen espanjalaisella bandurrialla tunteellista kansanlaulua Pedrosta. Kuljin jonkin aikaa hänen vierellään ja vilkutin sitten hänelle ja hän jäi piristämään muita vaeltajia. Tämäkin kuuluu niihin elämyksiin, joita vaeltajalle järjestetään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälleen Santiago de Compostelassa

Perillä Santiago de Compostelassa

Unelmani toteutui!