Tänään kuljin Jesuksen kanssa

Aamulla auringon noustessa saa ihastella upeita maisemia.
Caminolla syntyy väkisinkin uusia tuttavuussuhteita. Monet käyttävät samaa John Brierleyn matkaopasta, jossa matka St. Jean Pied de Portista Santiago de Compostelaan on jaettu 31 vaelluspäiväksi. Samana päivänä aloittaneet saattavat myös päättää vaelluksensa samana päivänä. Näin uudelleen kohtaamisia syntyy usein, vaikka vaeltajan majoittuvatkin eri paikoissa.

Tänään kuljin Los Arcosista Logronoon 28 km. Loppumatkan 10 km kuljin Jesuksen kanssa. Olin ottamassa kuvia Aloe Verasta.
Siihen tulla tupsahti Jesus, joka innokkaasti kertoi, miten Aloe Vera hoitaa ihoa. Ja juttua riitti. Hän ei puhunut englantia enkä minä Espanjaa, mutta juttuun tultiin. Ymmärsin murto-osan siitä, mitä hän puhui, mutta riittävästi. Käytettiin välillä sanakirjaakin. 
Hän otti välillä viinirypäleitä pensaasta ja antoi niitä minulle, pyysi kaupasta tulleelta mieheltä manteleita astiasta ja jakoi minulle, lisäksi tiputti puusta luumun näköisen hedelmän, jossa ei ollut kiveä, ja antoi puolet minulle. Välillä haisteltiin kasvien hajuja ja puheltiin. Minulta hän sai ainoastaan vähän vettä viinirypäleiden tahmentamille käsille. Näin sujui jännästi siirtyminen Navarran provinssissa La Riojan autonomiseen provinssiin.
Erityisen paljon on juteltu englantilaisten Annabelin ja hänen miehensä Mihun kanssa. Annabel on hyvin sosiaalinen, Mihu enemmän suomalaisen juro. Kiva on nähdä heitä välillä ja sitten taas jatkaa eri vauhtia.
Eilen nautin majatalossa illallista mm. Isabelin ja miehensä Stephenin kanssa. Kun juteltiin, miksi ollaan vaeltamassa, Stephen kertoi, että hänelle tehtiin 4 vuotta sitten rasvan poistoleikkaus, jossa rasvaa poistettiin 80 kg. Hän näytti kuvansa ja kertoi, että painoi silloin 240 kg. Sitten hän aloitti liikkumisen, ettei paino nousisi entiselleen. Kaksi vuotta sitten hän vaelsi ensi kertaa Santiagoon. Nyt hän oli Caminolla vaimonsa kanssa. Stephen painaa yhä ainakin 150 kg, mutta ihmeellisesti hän vain jaksoi kiivetä rinteitä. Tänään he vaelsivat 20 km Vienaan saakka ja hyvästelivät minut sen lähellä kädestä pitäen ja kiittivät kohtaamisesta ja niin tietysti minäkin. Ihmeellinen on Camino, jos on avoimin mielin liikkeellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälleen Santiago de Compostelassa

Perillä Santiago de Compostelassa

Unelmani toteutui!