Nirsoilu kostautui

Vaellusreitin varrella on yleensä joka kylässä kahvila tai baari, jossa vaeltaja voi nauttia aamiaisen. Niinpä tänä aamuna halusin nauttia aamiaisen Puente la Reinan kylässä, jossa yövyin. Vaihtoehto oli nauttia aamiainen majatalon ruokailutilassa, missä oli saatavissa automaattiruokaa. 

Yllätys oli, että ei löytynyt ainuttakaan baaria, joka olisi ollut auki klo 7.30. Niinpä päätin nauttia aamiaisen seuraavassa kylässä Manerussa. Olin siellä klo 8.40. Baari olisi avautunut klo 9. Päätin jatkaa seuraavaan kylään Cirauquihin, jonne oli matkaa 2,6 km.
Kahvihammasta pakotti jo kovasti, kun näin kylän. Saavuttuani siellä olikin pieni baari auki. Patonkia ja leivoksia olisi ollut saatavissa, mutta kahvi olisi ollut automaatista, niinkuin meillä huoltoasemilla. Ja minähän päätin, että en kyllä juo sellaista kahvia.

Seuraavaan kylään Lorcaan oli jo 5,7 km. Alkoi jo olla nälkä, jonka torjumiseen söin kulkiessani mukanani olleita pähkinöitä. Lorcassakaan ei näyttänyt olevan mitään kahvilaa. Kuljin kylän reunalle, mutta palasin takaisin 200 m. Vastaan tuli kaksi paikallista rouvaa, joilta kysyin, että täällä pitäisi olla jossakin kahvio. He neuvoivatkin lähellä olevaan kahvioon, jota en ollut tunnistanut siksi. Arvatkaapa, maistuuko nyt kahvi, kirkkusämpylä ja manzanajuoma.

Tarinan opetus oli, että tämä on uskonnollinen maa, jossa ainakin syrjäkylillä on paikat suljettu sunnuntaiaamuisin. Aamiaisen saamiseen jouduin siis kävelemään 13,5 km lähes 10 kg:n rinkka selässäni.

Lounas oli 1,5 tunnin päästä.
Lounaaksi oliiveja ja pikkukurkkuja kokiksen kanssa.
Yövyn nyt ihastuttavan kauniissa Estellan kaupungissa, jossa illallisen saamiseen on kymmeniä vaihtoehtoja. Minulle kelpaa lähin.

Kommentit

 1. Kovin on niukka vaeltajan lounas 🤔
  Illallako syöt sitten kunnolla? Otapas joskus kuva mitä ne sisältävät!
  Tsemiä!
  T: Markku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääateria on illalla. Joskus majapaikassa on pyhiinvaeltajan illallinen, Menu del Peregrinos, jossa on alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Samoin lähellä olevat ravintolat/baarit saattavat tarjota sen tai Menu del Dian edullisesti, 8-13 €. Hintaan kuuluu punaviini ja vesi. Ellei tällainen ole mahdollista, täytyy tyytyä tilaamaan listalta ja maksaa enemmän. Päivällä olen syönyt vaihtelevasti kevyttä, patonkia, kinkkuvoileipää, banaania, tuoremehua, tms.
   Paino kyllä tippuu muutaman kilon matkan varrella. Suosittelen painon kanssa taisteleville tätä kuuria. Aionkin kertoa tästä hyvän esimerkin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälleen Santiago de Compostelassa

Kärsimyksen taival Burgosista Hornillosiin

Enää vajaat 100 km Santiagoon